Logo

Tervahiihdon juhlaohjelmaa 1.-2.3.2019

Hanna-Maarian elämänmuutos perjantaina 1.3.

”Olen kirjoittanut kolme kirjaa Pieni pala taivasta, Pieni pala taivasta runoina ja Pieni pala minua ja tehnyt 42- vuotiaana suuren elämäntapamuutoksen, treenasin itseni 365 päivässä maratonkuntoon. Lähtötilanne oli melkein 100kg painoa ja olin sohvaperuna. Liikuntaa en juurikaan harrastanut. Maratonin juoksin tilastokelpoisesti maaliin Paavo Nurmi maratonilla 18.8-2018.

Nyt minulla on uusi haaste hiihtää Tervahiihdossa 80km perinteisellä tyylillä. Ennen tätä talvea en ole hiihtänyt kunnolla vuosikausiin, enkä edes omistanut suksia. Olen nyt ollut hiihtokoulussa ja käytännössä lähtenyt tähän projektiin ihan nollilta hiihtotekniikan suhteen.” 

Hanna puhuu perjantaina 1.3. klo 17 ja 18 kilpailukeskuksessa (Hiukkavaaratalo, Tahtimarssi 3). 
Kilpailukeskuksesta numeroita hakevat Tervahiihtäjät ovat lämpimästi tervetulleita kuulemaan Hannan mietteitä. Hannan matka on blogista tuttua.

Mikko Koskela ja Kuohu -bändin live-musiikkia kilpailukeskuksessa lauantaina 2.3.

Mikko Koskela ja Kuohu -bändi esittävät Mikon omaa tuotantoa. Viimeinen setti alkaa noin klo 14. Ensiesityksenä kuullaan Mikon säveltämä ja sanoittama kappale, joka on syntynyt hiihtolenkillä kuun loisteessa.

Mikko Koskela julkaisi v. 2017 blues/folk -sävytteisen albumin, Murtovedessä, omista kappaleistaan ja valmistelee nyt toista levyään. Bluesin, folkin ja countryn vivahteiden lisäksi levylle tulee myös iskeviä pop-biisejä. Kolmimiehisellä bändillä soitettavat laulut ovat osittain ”Murtovedessä” -levyltä osan ollessa vielä julkaisemattomia lauluja. Molemmissa seteissä (Klo 13.00 ja klo 14.00) esitetään ”Kuutamolla” -kappale, joka kertoo tuntemuksista hiihdettäessä pimeässä metsässä.

Tervatontut esiintyvät kilpailukeskuksessa klo 14.30

Lauantaina klo 14.30 Tervahiihdon palkintojenjaossa esiintyy Oulun Normaalikoulun Koskelan koulun tervatonttukuoro. Kuoro esittää Anna Hyyryläisen säveltämän ja sanoittaman Toivo Tervatontun laulun Mikko Koskelan säestyksellä.

Laulu perustuu oululaiseen Tervatonttu-kirjasarjaan. Tervatonttu kirjoissa kerrotaan lapsille vanhasta suomalaisesta tervaperinteestä sadun ja seikkailun varjolla. Tervatonttu-kirjailija Päivi Honkakoski on paikalla Hiukkavaaratalolla la klo 12 – 14.30.

Tervatonttu-kirjoja on myynnissä Tervahiihdon kunniaksi tarjoushintaan!
Kuva: Ludi Wang