Logo

Ehdot ja säännöt

Tervahiihdon ehdot ja säännöt 12.3.2022

Mikäli Tervahiihto joudutaan perumaan vaikeiden lumiolosuhteiden tai jonkun muun järjestäjästä riippumattoman syyn vuoksi (esim. epidemia, luonnonmullistus tai viranomaisen antama kielto, määräys tai suositus), järjestäjä pidättää itsellään 50% osallistumismaksusta ja 50% maksetusta summasta hyvitetään seuraavan vuoden Tervahiihdon osallistumisen yhteydessä tai palautetaan osallistujalle. Verohallinnon määräyksen mukaisesti liikuntaseteleillä maksettuja osallistumismaksuja ei voida palauttaa, vaan 50% osallistumismaksusta siirretään seuraavan vuoden Tervahiihtoon.

Mikäli reittiä joudutaan lyhentämään vaikeiden lumiolosuhteiden tai muun järjestäjästä riippumattoman syyn vuoksi, osallistumismaksua ei palauteta, eikä kilpailijalla ole oikeutta hinnanalennukseen tai muuhun korvaukseen.

Järjestäjä ilmoittaa hiihdon perumisesta tiedotusvälineissä ja internetissä.

Kilpailijalla tai hänen yhteisöllä, joka peruu osallistumisen, ei ole oikeutta saada osallistumismaksua takaisin. Kuitenkin kilpailija, joka peruu osallistumisensa 31.12.2021 mennessä on mahdollisuus siirtää maksamastaan osallistumismaksusta 50% seuraavalle vuodelle. Perumisesta on ilmoitettava aina Tervahiihdon toimistolle.

Koronaviruksen aiheuttamat poikkeustoimet

Osallistuja sitoutuu noudattamaan Tervahiihdon sivuilla julkaistuja koronaan liittyviä ohjeita mm. kasvomaskien, hygienian ja turvavälien osalta.

Tervahiihto on sitoutunut noudattamaan viranomaisten ohjeistusta koronatodistuksesta. Ilmoittautumalla tapahtumaan osallistuja sitoutuu esittämään voimassa olevan koronatodistuksen (ilmaisee täyden rokotekattavuuden, negatiivisen testituloksen tai vaaditun aikarajan sisällä sairastetun taudin), mikäli viranomainen, tapahtumajärjestäjä tai muu taho sitä kyseiseen tapahtumaan osallistumiseksi edellyttää. Tervahiihto ei ole velvollinen palauttamaan osallistumismaksua, mikäli osallistuja ei pysty osoittamaan voimassa olevaa koronatodistusta osallistuessaan tapahtumaan, jossa viranomainen, tapahtumajärjestäjä tai muu taho sitä edellyttää.

Tervahiihdon varasuunnitelma

Mikäli hiihtäminen lumen vähyyden vuoksi ei ole mahdollista välillä Muhos – Kivikkokangas, Tervahiihto toteutetaan lyhennetyllä reitillä, jolloin hiihtomatkat ovat 22 km ja 32 km (39 km:n ja 69 km:n matkoille ilmoittautuneet). Molempien matkojen lähtöpaikka on Hiukkavaaratalo tai Jäälissä Laivakankaan koulu ja maali Ritaharjun monitoimitalo. Järjestäjä pidättää oikeuden aikataulumuutoksiin.

Sairaustapaukset

Sairaustapauksessa kilpailijalle palautetaan osallistumismaksu vähennettynä 15 euron toimistokuluilla, mikäli virallinen sairaustodistus (lääkärin tai sairaanhoitajan myöntämä todistus) on toimitettu viimeistään 31.3.2022 mennessä Tervahiihdon toimistolle. Liikuntaseteleillä maksetun osallistumismaksun palautusosa siirretään seuraavan vuoden Tervahiihtoon.

Järjestäjä toivoo, että sairastumisesta ilmoitetaan viimeistään kilpailun alkuun mennessä.

Koronaan liittyviä oireita tunteva osallistuja voi siirtää osallistumisoikeuden seuraavan vuoden Tervahiihtoon omalla ilmoituksella (ilman lääkärin tai sairaanhoitajan todistusta) sähköpostitse Tervahiihdon toimistoon. Muista terveyssyistä tapahtuvissa osallistumisoikeuden siirroissa edellytetään terveydenhoidon ammattilaisen todistus.

Sairaustodistuksen voi postittaa tai toimittaa sähköpostitse skannattuna / kuvattuna Tervahiihdon toimistolle. Henkilötunnuksen loppuosa tulee peittää.