Logo

Tervahiihto

Tervahiihto on maailman vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty massahiihtotapahtuma. Ensimmäinen Tervahiihto järjestettiin tiettävästi jo vuonna 1889 ja historian aikana onkin hiihdetty hieman eri reittivariaatioilla vuosikymmenten aikana. Sota-aikana Tervahiihto oli pääasiassa sotilaiden välinen tapahtuma, mutta muuten osallistujia on tullut ympäri Suomen. Parhaimpina vuosina Tervahiihdossa on ollut osallistujia satoja ulkomailta ja esimerkiksi yksin Italiasta yli 70 hiihtäjää parhaimpina vuosina.

Historia

Valmennukset

RullaTervahiihto

Lasten Tervahiihto

Tervahiihto Sanomat

Blogi

Tavoitteet

Tänään Tervahiihdossa tehdään töitä seuraavien tavoitteiden kautta.

  1. Iloa ja elämyksiä kestävyysliikunnalla
  2. Erinomaisesti organisoitu tapahtuma kilpa- ja kuntohiihtäjille
  3. Hyvinvointia ympäri vuoden.

Visio

Nämä tavoitteet ohjaavat meitä kohti visiota, joka on olla jälleen Pohjois-Suomen houkuttelevin massahiihtotapahtuma. Haluamme myös edistää hyvinvointia ja rikastaa paikallista elinkeinoelämää erityisesti hyvinvointi- ja liikuntasektorilla ja tarjota liikunnallisille ihmisille onnistumisen tunteita, iloa ja elämyksiä. Visiomme on olla talvinen koko kaupungin festivaali.

Missio

Hyvinvointiin ympäri vuoden meitä ohjaavat uudet kestävyysliikuntatapahtumat Terva TrailRun sekä Rulla Tervahiihto. Lisäksi syksyisin alkavat Matkalla Tervahiihtoon -valmennuspaketit tarjoavat aloittelijoille ja edistyneille liikkujille mahdollisuuden ylittää itsensä liikunnalla. Yhdessä ammattitaitoisten ja innostavien valmentajien kanssa samanhenkisessä seurassa hiihto on mukavaa ja osallistumiskynnys Tervahiihtoon madaltuu. Kaikki ovat tervetulleita valmennuksiin sekä Tervahiihtoon.

Jatkuva toiminnan kehittäminen ja parantaminen on olennainen osa Tervahiihdon toimikunnan työtä. Meillä on toimikunnassa vuosikymmenten mittainen kokemus hiihtotapahtumien järjestämisestä sekä kilpailemisesta kansainvälisesti ja Suomessa. Keräämme palautetta hiihtäjiltä ja kehitämme tapahtumaa palautteen pohjalta sekä seuraamalla muita tapahtumia Suomessa ja ulkomailla.

Ilo, onnistumiset ja elämykset saavat ihmiset jatkamaan liikunnan parissa ja tämä on kantava ajatus myös meidän työssä.