Logo

Hiihtäjän ohje

Noudata liikenteenohjaajien määräyksiä

Noudata ja pyydä mahdollista huoltajaasi noudattamaan kilpailun liikenteenohjaajien määräyksiä. Heidän tehtävänään on taata turvallinen tapahtuma kaikille osapuolille.

Parkkipaikat autoille sijaitsevat seuraavasti:

Utajärvellä parkkipaikka sijaitsee noin 600m päässä lähtöpaikasta kunnantalon lähistöllä olevilla parkkipaikoilla, jonne liikenteenohjaajat ohjaavat tulevat autot.

Muhoksen Korkalanvaarassa parkkipaikka sijaitsee noin 300m hiihtostadionilta Ouluun päin olevalla isolla pellolla, josta pääsee oikotietä kilpailukansliaan ja lähtöpaikalle.

Sankivaaran lähtöpaikalla parkkipaikka sijaitsee Mikonmäentien varressa olevalla hiihto/ ampumahiihtostadionin parkkipaikalla, jonne on liikenteenohjaus. Poiskulku samaa reittiä, eli Mikonmäen tietä pitkin.

Ouluhallilla/maalipaikalla parkkipaikka sijaitsee Ouluhallin parkkipaikalla.

Ennen hiihtoa

Nouda numeroliivisi kilpailukansliasta perjantaina Ouluhallilta tai lauantaina lähtöpaikaltasi. Saat myös varustesäkin, johon voit laittaa varusteesi kuljetettavaksi maaliin. Merkkaa säkkiin kilpailijanumerosi. Ylimääräisiä suksia emme ota kuljetukseen.

Ole ajoissa lähtöpaikalla ja noudata lähettäjän ohjeita. Numeroliivisi sisältää ajanottochipin, joka aktivoituu kuljettuasi lähtöportin läpi.

Käytössä on nyt ns. rolling start, joka tarkoittaa sitä, että aikasi lähtee käyntiin vasta kun ylität lähtölinjan

Ouluhallilla on esittelypisteitä ja myytävää. Sieltä voi ostaa esim. Sqeezyn geelejä ja patukoita ja InterSportin tuotteita. Myös inbody-mittaus on mahdollinen FitEden pisteellä.  Kannattaa varata käteistä rahaa mukaan.

Lähtöajat

 • Klo 8.00 perinteisen hiihtotavan lähdöt Utajärveltä ja Korkalanvaarasta
  • 8.00  rolling start yleinen sarja ja ikäsarjat
  • 8.03  retkisarja
 • Klo 10.00 vapaan hiihtotavan lähdöt Utajärveltä ja Korkalanvaarasta
  • 10.00  rolling start yleinen sarja ja ikäsarjat
  • 10.03  retkisarjat
 • Klo 9.15 (P) ja klo 13.30 (V) lähdöt Oulun Sankivaarasta kaikki yhtä aikaa niin, että retkisarjalaiset lähtevät viimeisenä

Huomioithan, että suksien vaihto kesken kilpailun ei ole sallitua!

HUOM! Sankivaaran huolto suljetaan kello 16.50. Tämän jälkeen et voi jatkaa enää matkaa, vaan nouset bussiin, joka vie sinut suoraan Ouluhallin maalipaikalle.

Voitelupalvelu lähtöpaikoilla sekä maastossa

Kaikilla lähtöpaikoilla on tapahtuma-aamuna maksullinen Swix-voitelupalvelu. Maksu vain käteisellä.

Matkan varrella Swix tarjoaa veloituksetta pitovoitelua Muhoksen Korkalanvaaran hiihtostadionilla sekä Ylikiimingintien ylityksessä.

Turvallisuus hiihdon aikana

Tarkkaile kuntoasi. Jos tunnet itsesi erityisen väsyneeksi, ota yhteys kilpailun lääkäriin 050-3127483, jonka numero on myös painettu kilpailunumeroosi. Lääkärin kautta voimme aloittaa evakuointitoimet tarpeen niin vaatiessa. Pyydä tarvittaessa apua kanssahiihtäjiltäsi. Voit myös keskeyttää hiihdon huoltopisteelle, josta sinulle järjestetään kyyti maalialueelle.

Keskeytystilanteessa tee ilmoitus kansliaan 050-3009577.

Hiihdon jälkeen

Maali sijaitsee Ouluhallilla. Sieltä saat varustepussisi ja voit peseytyä Ouluhallin pukuhuoneissa. Raksilan uimahalli on varattu viikonloppuna kilpauimareille, joten se ei ole käytettävissä. Ruokailu sijaitsee Ouluhallilla

Tervetuloa AfterSki-iltaan kello 18.30-21.15 ravintola Tubaan, joissa on mukavaa ohjelmaa ja tarjolla mm.  Burgeribuffet 20 eurolla sekä Kirka Tribuutti Afterskin jälkeen. Liput 8€ ennakkoon/9€ norm.

Ennen hiihtoa

Sekä perinteisen ja vapaan kilpailuihin tulee ilmoittautua viimeistään perjantaina 2.3.2018 klo 20:00 mennessä. Kisaan voi ilmoittautua myös kilpailukansliassa perjantaina 2.3.2018 klo 12:00-20:00 välisenä aikana.

Perjantaina 2.3.2018 kilpailukanslia sijaitsee Ouluhallilla osoitteessa ylioppilaantie 4 Oulun Raksilassa. Kilpailukanslia avautuu klo 12:00 ja sulkeutuu klo 20:00. Lauantaina kilpailukansliat sijaitsevat vain lähtöpaikoilla 6.00- 13.30:

 • 86 km Utajärven Nuorisokeskus jäähallin vieressä
 • 55 km Muhoksen Korkalanvaaran hiihtostadionilla
 • 22km Oulun Sankivaaran hiihtostadionilla

Kilpailukanslia palvelee aukioloaikoinaan puhelinnumerossa 040 526 8513. Kilpailukansliasta saat hiihtäjäkuoren, joka sisältää rintanumeron ja kilpailuohjeet.

Voit noutaa kilpailunumerosi myös lähtöaamuna lähtöpaikan kilpailukansliasta.

Lähtöpaikoille on järjestetty Ouluhallilta bussikuljetukset (katso kohta ”kuljetukset”). Suosittelemme kimppakyytejä.

Ouluhallin  maalialueelle sekä Muhoksen ja Utajärven lähtöpaikoille on ajo-opasteet valtatie 22:lta (Kajaanin tie). Sankivaaran lähtöalueelle kuljetaan Mikonmäentietä pitkin, joka on kisan aikana yksisuuntainen. Poistuminen maalialueelta tapahtuu vain Sanginjoentie kautta.

Oma auto on mahdollista parkeerata kisa-aamuna  jokaisella lähtöpaikalla hiihtäjille varatuille parkkipaikoille. Parkkipaikoille on opasteet ja toimitsijat ohjaavat parkkipaikoille. Parkkipaikkoja on riittävästi.

Parkkipaikkoja on alueella myös yleisölle. Tervetuloa mukaan kannustamaan!

Vuoden 2018 Tervahiihdon ajanotto perustuu EQ Timingin ajanottosiruun, joka on kiinni numerolapussa. Saat numeron kisakansliasta osanottaja-aineiston mukana kisakanslian aukioloaikoina. Sirut aktivoituvat vain kuljettaessa lähtöportin läpi. Hiihtäjä on itse vastuussa siitä, että hänellä on numero rinnassaan. Ilman numeroa hiihtävä ei saa loppuaikaa eikä häntä katsota lähteneeksi ladulle. Retkisarjoissa ei oteta aikaa eikä numerolapussa täten ole ajanottosirua.

Varustepussit saa kisakansliasta osanottaja-aineistoa noudettaessa. Vaihtovaatteet laitetaan hiihtonumerolla varustettuun pussiin, joka sidotaan huolella kiinni. Varustepussit tulee toimittaa lähtöpaikoilla sijaitseviin varusteiden keräyspisteisiin. Varustepussin saa takaisin hiihdon jälkeen Ouluhallin sisältä numerolappua esittämällä. Älä laita pussiin arvoesineitä, kuten kelloja, rahaa yms. Jos haluat jonkun toisen noutavan pussisi, anna hänelle rintanumerosi. Järjestäjä vastaa vain varusteiden keräyspisteisiin jätetyistä tavaroista.

Perjantaina 2.3.2018 Swix-voitelupalvelu toimii Ouluhallilla klo 12:00 – 20:00. Kilpailukansliasta on opasteet voitelupalvelupisteeseen. Kilpailupäivänä 3.3 Swix-voitelupalvelu toimii lähtöpaikkojen yhteydessä kilpailukeskuksissa Oulun Sankivaarassa, Utajärven nuorisokeskuksessa ja Muhoksen Korkalanvaaran hiihtostadionilla klo 6:00 – 13:00. Varustaudu kuitenkin omien kokemustesi mukaiseen voiteluun ja varaa mukaan jonkin verran suksivoidetta. Swix-voitelupalvelusta vastaa Aki Tuovinen.

Tuo mieluiten sukset Swi -voiteluun jo hyvissä ajoin perjantaina, Ouluhallille!

Näin saat varmasti suksiisi huippu luiston ja ”hokkipidon” ammattilaisten ammattitaidolla.

Maksullinen Swix-voitelupalvelu

(Oulu hallilla ja kisa-aamuna  kaikilla kolmella lähtöpaikoilla)

LUISTOVOITELU 20,00 €
PITOVOITELU 20,00 €
LUISTO- JA PITOVOITELU 35,00 €
KORKEAFLUORINEN LUISTOVOITELU 60,00 €
KORKEAFLUORINEN LUISTO- JA PITOVOITELU 60,00 €
SUKSIEN PUHDISTUS 10,00 €

HUOM! Maksu ainoastaan etukäteen käteisellä.

Rintanumerossa olevia mainoksia ei saa peittää. Osanottonumerosi on henkilökohtainen, eikä sillä voi hiihtää toinen henkilö. Jos henkilötietoja ei ole muutettu kisakansliassa ennen hiihtoa, hiihto hylätään. Osanottajamuutoksista peritään käsittelykuluna 10,00 €.

Rintanumero noudetaan kilpailukansliasta joko perjantaina Ouluhallin kilpailukansliasta tai lähtöaamuna lähtöpaikan kilpailukansliasta.

 

Tapahtuman aikana

86 kilometrin lähtö sijaitsee Utajärvellä ja 55 kilometrin lähtö Muhoksen Korkalanvaarassa ja 22km lähtö Oulun Sankivaarassa. Maalipaikkana on Ouluhalli,joka sijaitsee Raksilassa lähellä Oulun keskustaa.

LÄHTÖ, P86 km, Utajärvi, klo 08:00 ja 8:03

Perinteisen 86 km matkan lähtö tapahtuu lauantaina 3.3. massalähtöinä klo 8.00 alkaen. Ruuhkan välttämiseksi lähtöaikoja on porrastettu. Klo 8.00 starttaavat kilpasarjalaiset. Kolme minuuttia kilpasarjan perään starttaavat kuntosarjalaiset. Viimeisenä ryhmänä starttaa retkisarja ilman ajanottoa. Toivomme, että osanottajat ryhmittäytyvät ohjeiden mukaan valmistautumisalueelle viimeistään 10 min ennen oman lähtöryhmän lähtöaikaa.  Osanottajien tulee ehdottomasti kulkea lähtöön järjestäjän ohjeiden mukaisesti, jotta mikrosiru aktivoituu ja hiihtosuoritus hyväksytään. Osanottajilla tulee olla rintanumero kiinnitettynä ennen lähtöalueelle siirtymistä. Lähdöt videoidaan ja tuomarineuvostolla on oikeus hylätä varaslähtöä yrittäneiden hiihtäjien hiihtosuoritus. Pyydämme osanottajia pysymään rauhallisina ja järjestyksessä lähtötoimenpiteiden ajan. Jos lähdössä suksi tai sauva rikkoutuu, vaihtopiste löytyy noin 500 metrin päässä lähdöstä. Älä palaa lähtöpaikalle vaihtamaan välineitä, näin vältät vaaratilanteet.

LÄHTÖ, P55 km , Muhos Korkalanvaara, klo 08:00 ja 08:03

Perinteisen 55 km lähtö tapahtuu lauantaina 3.3. massalähtöinä klo 08.00 alkaen. Ruuhkan välttämiseksi lähtöaikoja on porrastettu. Klo 8.00 starttaavat kilpasarjalaiset. Kolme minuuttia kilpasarjan perään starttaavat kuntosarjalaiset. Viimeisenä ryhmänä starttaa retkisarja ilman ajanottoa.  Toivomme, että osanottajat ryhmittäytyvät ohjeiden mukaan valmistautumisalueelle viimeistään 10 min ennen oman lähtöryhmän lähtöaikaa.  Osanottajien tulee ehdottomasti kulkea lähtöön järjestäjän ohjeiden mukaisesti, jotta mikrosiru aktivoituu ja hiihtosuoritus hyväksytään. Osanottajilla tulee olla rintanumero kiinnitettynä ennen lähtöalueelle siirtymistä. Lähdöt videoidaan ja tuomarineuvostolla on oikeus hylätä varaslähtöä yrittäneiden hiihtäjien hiihtosuoritus. Pyydämme osanottajia pysymään rauhallisina ja järjestyksessä lähtötoimenpiteiden ajan. Jos lähdössä suksi tai sauva rikkoutuu, vaihtopiste löytyy noin 500 metrin päässä lähdöstä. Älä palaa lähtöpaikalle vaihtamaan välineitä, näin vältät vaaratilanteet.

LÄHTÖ  P22 km OULUN SANKIVAARA klo 9.15

Perinteisen 22 km lähtö tapahtuu lauantaina 3.3. massalähtönä klo 9.15. Ensimmäisestä lähtökarsinasta starttaavat hiihtolisenssin omaavat hiihtäjät. Toisesta lähtökarsinasta starttaavat hiihtäjät, joille otetaan aika, mutta joilla ei ole hiihtolisenssiä hankittuna. Kolmannesta lähtökarsinasta starttaavat retkisarjalaiset. Toivomme, että osanottajat ryhmittäytyvät ohjeiden mukaan valmistautumisalueelle viimeistään 10 min ennen oman lähtöryhmän lähtöaikaa. Osanottajien tulee ehdottomasti kulkea lähtöön järjestäjän ohjeiden mukaisesti, jotta mikrosiru aktivoituu ja hiihtosuoritus hyväksytään. Osanottajilla tulee olla rintanumero kiinnitettynä ennen lähtöalueelle siirtymistä. Lähdöt videoidaan ja tuomarineuvostolla on oikeus hylätä varaslähtöä yrittäneiden hiihtäjien hiihtosuoritus. Pyydämme osanottajia pysymään rauhallisina ja järjestyksessä lähtötoimenpiteiden ajan. Jos lähdössä suksi tai sauva rikkoutuu, vaihtopiste löytyy noin 500 metrin päässä lähdöstä. Älä palaa lähtöpaikalle vaihtamaan välineitä, näin vältät vaaratilanteet.

LÄHTÖ, V86 km, Utajärvi, klo 10:00 ja 10:03

(Tapahtuman päälähtö)

Vapaan 86 km lähtö tapahtuu lauantaina 3.3. massalähtöinä klo 10:00. Ruuhkan välttämiseksi lähtöaikoja on porrastettu. Klo 10.00 starttaavat kilpasarjalaiset. Kolme minuuttia kilpasarjan perään starttaavat kuntosarjalaiset. Viimeisenä ryhmänä starttaa retkisarja ilman ajanottoa. Toivomme, että osanottajat ryhmittäytyvät ohjeiden mukaan valmistautumisalueelle viimeistään 10 min ennen oman lähtöryhmän lähtöaikaa.  Osanottajien tulee ehdottomasti kulkea lähtöön järjestäjän ohjeiden mukaisesti, jotta mikrosiru aktivoituu ja hiihtosuoritus hyväksytään. Osanottajilla tulee olla rintanumero kiinnitettynä ennen lähtöalueelle siirtymistä. Lähdöt videoidaan ja tuomarineuvostolla on oikeus hylätä varaslähtöä yrittäneiden hiihtäjien hiihtosuoritus. Pyydämme osanottajia pysymään rauhallisina ja järjestyksessä lähtötoimenpiteiden ajan. Jos lähdössä suksi tai sauva rikkoutuu, vaihtopiste löytyy noin 500 metrin päässä lähdöstä. Älä palaa lähtöpaikalle vaihtamaan välineitä, näin vältät vaaratilanteet.

LÄHTÖ, V55 km , Muhos Korkalanvaara, klo 10:00 ja 10:03

Vapaan 55 km lähtö tapahtuu lauantaina 3.3. massalähtöinä klo 10.00 alkaen. Ruuhkan välttämiseksi lähtöaikoja on porrastettu. Klo 10.00 starttaavat kilpasarjalaiset. Kolme minuuttia kilpasarjan perään starttaavat kuntosarjalaiset. Viimeisenä ryhmänä starttaa retkisarja ilman ajanottoa. Toivomme, että osanottajat ryhmittäytyvät ohjeiden mukaan valmistautumisalueelle viimeistään 10 min ennen oman lähtöryhmän lähtöaikaa.  Osanottajien tulee ehdottomasti kulkea lähtöön järjestäjän ohjeiden mukaisesti, jotta mikrosiru aktivoituu ja hiihtosuoritus hyväksytään. Osanottajilla tulee olla rintanumero kiinnitettynä ennen lähtöalueelle siirtymistä. Lähdöt videoidaan ja tuomarineuvostolla on oikeus hylätä varaslähtöä yrittäneiden hiihtäjien hiihtosuoritus. Pyydämme osanottajia pysymään rauhallisina ja järjestyksessä lähtötoimenpiteiden ajan. Jos lähdössä suksi tai sauva rikkoutuu, vaihtopiste löytyy noin 500 metrin päässä lähdöstä. Älä palaa lähtöpaikalle vaihtamaan välineitä, näin vältät vaaratilanteet.

LÄHTÖ V22 km OULUN SANKIVAARA KLO 13.30

Vapaan 22 km lähtö tapahtuu lauantaina 3.3. massalähtönä klo 13.30. Ensimmäisestä lähtökarsinasta starttaavat hiihtolisenssin omaavat hiihtäjät. Toisesta lähtökarsinasta starttaavat hiihtäjät, joille otetaan aika, mutta joilla ei ole hiihtolisenssiä hankittuna. Kolmannesta lähtökarsinasta starttaavat retkisarjalaiset. Toivomme, että osanottajat ryhmittäytyvät ohjeiden mukaan valmistautumisalueelle viimeistään 10 min ennen oman lähtöryhmän lähtöaikaa. Osanottajien tulee ehdottomasti kulkea lähtöön järjestäjän ohjeiden mukaisesti, jotta mikrosiru aktivoituu ja hiihtosuoritus hyväksytään. Osanottajilla tulee olla rintanumero kiinnitettynä ennen lähtöalueelle siirtymistä. Lähdöt videoidaan ja tuomarineuvostolla on oikeus hylätä varaslähtöä yrittäneiden hiihtäjien hiihtosuoritus. Pyydämme osanottajia pysymään rauhallisina ja järjestyksessä lähtötoimenpiteiden ajan. Jos lähdössä suksi tai sauva rikkoutuu, vaihtopiste löytyy noin 500 metrin päässä lähdöstä. Älä palaa lähtöpaikalle vaihtamaan välineitä, näin vältät vaaratilanteet.

Lähtöpaikoilla on vessoja.

Videolla vapaan 70km lähtö 2016

 

Pitkällä, 86 km reitillä on yhdeksän latuasemaa:

 • Saviniemi
 • Pälli
 • Leppiniemi
 • Korkalanvaara
 • Ylikiimingin tie
 • Karttiontie
 • Pilpajärvi
 • Sankivaara
 • Valkeisen tien ylitys
 • Keskipitkällä, 55 km reitillä on viisi latuasemaa:
 • Ylikiimingin tie
 • Karttiontie
 • Pilpajärvi
 • Sankivaara
 • Valkeisentien ylitys
 • Lyhyellä matkalla 22km on yksi huoltopiste 10km ennen maalia Valkeisen tien ylityksessä
 • Latuasemien aukioloajat
 • Saviniemi 8.15-11.00
 • Pälli 8.50.12.00
 • Leppiniemi 9.15-12.45
 • Korkalanvaara 9.30-13.30
 • Ylikiimingin tie 8.15-14.30
 • Pilpajärvi 9-16
 • Sankivaara 9.25-  Cutt off 16.50
 • Valkeisentien ylitys 9.30-17.30
 • Maali  10.00 -18.15

Latuasemilla tarjotaan:

 • Saviniemi: vesi, urheilujuoma, mehu
 • Pälli: vesi, urheilujuoma, mehu,
 • Leppiniemi: vesi, urheilujuoma, mehu, rusina, suolakurkku
 • Korkalanvaara: vesi, urheilujuoma, mehu, mustikkasoppa, suolakurkku
 • Ylikiimingin tie: vesi, urheilujuoma, mehu, rusina,
 • Karttiontie: urheilujuoma, mehu, vesi, sipsi
 • Pilpajärvi: vesi, urheilujuoma, mehu, suolakurkku, rusina
 • Sankivaara: vesi, urheilujuoma, mehu, sipsi, suolakurkku, rusina
 • Valkeisentien ylitys: vesi, urheilujuoma, mehu, sipsi, suolakurkku, mustikkasoppa, rusina
 • Maali: vesi, urheilujuoma, mehu, sipsi, rusina, mustikkasoppa, suolakurkku

 

 

 

Perinteisen 86,55 ja 22 km  perinteisen matkoilla saa hiihtää vain perinteisellä hiihtotavalla. Vapaan 86, 55 ja 22km hiihdossa hiihdetään vapaalla hiihtotavalla. Hiihtotapavalvonta on järjestetty Tervahiihdon organisaation puolesta. Tuomarineuvosto ja kilpailun TD päättävät mahdollisista hylkäämisistä.

Ohjeita ja määräyksiä

Osallistuja hiihtää omalla vastuullaan. Hiihtäjän tulee ehdottomasti noudattaa järjestysmiesten liikenneohjeita tienylityspaikoilla. Hiihtäjällä ei ole oikeutta vaatia edellään hiihtäviltä latua, poikkeuksena lisenssihiihtäjät. Lähtöpaikoilla sekä Pällin ja Ylikiimingin tien latuasemilla on saatavilla varasauvoja. Rintanumerossa olevia mainoksia ei saa peittää eikä poistaa.

SPR huolehtii hiihtäjien ensiavusta lääkärin johdolla. Ensiapu on jaettu kolmeen ryhmään. Ensiapu 1 sijaitsee Korkalanvaarassa, Ensiapu 2 Sankivaarassa ja Ensiapu 3 Ouluhallilla. Ensiapuhenkilöstöä kulkee myös reitillä kulkevien moottorikelkkojen kyydissä. Moottorikelkka-ajajilla on handsfree puhelimet mukana kelkoissa.  Tarvittaessa Tervahiihdon toimitsijat auttavat yhteydenotossa ensiapuhenkilöihin. Yleinen hätänumero on 112.

Organisaatiolla on käytettävissä myös defibrilaattori.

Osanottajat saavat latuasemilta lainaksi Swixin molempiin käsiin sopivia sauvoja rikkoutuneiden tilalle. Lainatut sauvat on luovutettava järjestäjille Ouluhallille kilpailutoimistoon. Löytötavaratoimisto sijaitsee myös kilpailutoimistossa, josta voi kysyä hukkuneita tarvikkeita heti kilpailun jälkeen.

Hiihdon keskeyttäminen

Jos hiihtäjä keskeyttää, on siitä ensi tilassa ilmoitettava lähimmän latuaseman toimitsijoille. Hiihtäjän, joka ei ole saapunut latuasemalle ennen sen sulkeutumista (kts. latuasemat) on turvallisuussyistä keskeytettävä hiihtonsa. Hiihtäjä, joka saapuu maaliin aikarajan (klo 19.00) jälkeen, katsotaan keskeyttäneeksi eikä häntä näin ollen merkitä tulosluetteloon. Hiihtäjäjoukon takana seuraa kelkkapartio, joka kuljettaa hiihtäjän lähimmälle asemalle, jos sen hetkinen kunto niin vaatii. Hiihdon keskeyttäneille järjestetään kuljetus latuasemilta maaliin.

Hiihdon jälkeen

Tervahiihdon maali on pesäpallostadionilla, Oulun Raksilassa. Maalisuoralla perinteisen hiihtäjät käyttävät oikeanpuoleisia hiihtolatuja ja vapaan hiihtäjät vasemmanpuoleista luistelubaanaa. Maaliviivan ylitettyäsi siirry kohti Ouluhallia, josta saat oman vaatepussisi, jos olet jättänyt vaatteesi lähtöpaikalla vaatepussiin. Joustava käyttäytyminen maalialueella helpottaa ja nopeuttaa sinun ja kanssahiihtäjiesi palvelua. Maaliin määräajassa (klo 19.00) saapuneille annetaan Tervahiihto -mitali ja muut tarjoilut maalissa.

 

Jokainen määräajassa (klo 19.00) maaliin saapunut osanottaja saa Tervahiihto-mitalin.

Matkapalkinnot

 • Vapaan hiihtotavan 86km matkalla (ns. päälähtö) palkitaan kolme nopeinta naista ja kolme nopeinta miestä stipendein (voittaja: 400 €, kakkonen: 250 € ja kolmonen 100 €)
 • Perinteisen hiihtotavan 86 km matkalla sekä perinteisen ja vapaan hiihtotavan 55km matkoilla palkitaan kolme nopeinta miestä ja kolme nopeinta naista hyvillä tavarapalkinnoilla.
 • Kuntosarjojen (kaikki matkat) ja 22km kilpasarjan kesken arvotaan n. 20kpl hyviä arvontapalkintoja

Lisäksi jaetaan Välisprintti -palkinnot vapaan hiihtotavan 86 km miesten ja naisten sarjoissa. Korkalanvaaran välikirimaalin voittaja palkitaan 150 € stipendillä. Välikirimaali sijaitsee n. 3 km Montan voimalaitoksen ylityksen jälkeen n. 33 km kohdalla Korkalanvaaran hiihtostadionilla.

Sarjapalkinnot (kilpasarjat)

 • 86km vapaa, miehet ja naiset yleinen, 5 parasta hyvillä tavarapalkinnoilla
 • Muut kilpasarjat 86km/55km, yleiset ja ikäsarjat, 3 parasta hyvillä tavarapalkinnoilla

Perinteisen hiihtotavan palkinnot jaetaan Ouluhallissa noin klo 14.30 ja vapaan hiihtotavan palkinnot noin klo 16.30.

Hiihdon jälkeen osallistujilla on osallistumismaksuun sisältyvä peseytymismahdollisuus. Suihkutilat sijaitsevat Ouluhallilla.

Hiihtäjille järjestetään osanottomaksuun sisältyvä ruokailu. Ruokailu on Ouluhallin 2. kerroksessa kahviossa. Ruokana on keittoa, leipää, levitettä, mehua/maito sekä kahvit.

Epäviralliset tulokset ovat nähtävissä lähes reaaliaikaisesti Internetissä → katso tulospalvelu

Tuomarineuvostolla on oikeus hylätä hiihtosuoritus ja poistaa hiihtäjä ladulta, mikäli hän ei noudata sääntöjä tai annettuja ohjeita. Hiihto hylätään automaattisesti, mikäli hiihtäjä hiihtää muulla kuin omalla lähtönumerollaan.

Hiihdon tuomarineuvoston muodostavat FIS:n tekninen asiantuntija (TD), TD-assistentti ja kilpailujohtaja. Paitsi erimielisyyksien ratkaisijana, kilpailun tuomaristo toimii myös kilpailun järjestäjän neuvonantajana erilaisissa kilpailua koskevissa asioissa.

Protestit 10 parhaan osalta tulee tehdä kirjallisesti puolen tunnin (30 min.) kuluessa voittajan maaliintulosta (FIS:n sääntöjen mukainen protestimaksu CHF 100 tai vastaava summa muussa valuutassa), muiden osanottajien osalta puolen tunnin kuluessa viimeisen hiihtäjän maaliintulosta.

Suomen Antidoping-toimikunnalla on oikeus suorittaa hiihtäjälle doping-testi.

Kadonneita tavaroita voi kysyä kilpailutoimistosta. Sinne voit myös toimittaa löytämiäsi tavaroita. Hiihdon jälkeen voit kysyä kadottamiasi tavaroita Oulun Hiihtoseuran toimistosta puh. 050 548 4449. Arvotavara toimitetaan viikon kuluttua Oulun Poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon. Tervahiihto säilyttää löytötavaroita kuukauden.

Jos hiihto erityisen vaikeiden olosuhteiden tai poikkeustilan vuoksi joudutaan peruuttamaan, varaavat järjestäjät itselleen oikeuden pidättää 50 % osanottomaksusta. Hiihtäjällä, joka itse peruuttaa osanottonsa, ei ole oikeutta saada osanottomaksuaan takaisin, paitsi jos peruutus on tapahtunut ennen 31.12.2017, jolloin siirretään seuraavan hiihtoon 50 %. Sairaustapauksessa hiihtäjälle siirretään 50 % osallistumismaksusta lääkärintodistusta vastaan vuoden 2019 hiihtoon, ilmoitus tehtävä 2.3.2018 mennessä. Järjestäjä ilmoittaa hiihdon peruuttamisesta Internetissä ja tiedotusvälineissä.

Mikäli yhteystietosi ovat muuttuneet, voit ilmoittaa siitä Oulun Hiihtoseuran toimistoon puhelimitse tai sähköpostitse tai hiihtopäivänä kilpailukansliaan.

Jos nautit matkalla omia energioita (energiageelejä jne.), ethän tiputa roskia luontoon. Voit osallistua hienojen tavarapalkintojen arvontaan toimimalla seuraavasti:

 • Numeroi energiageelisi vedenpitävällä tussilla ennen lähtöä
 • Palauta tyhjät, käytetyt ja numeroidut energiageelikääreet maalialueen teltan sisällä olevaan saaviin
 • Voittajat arvotaan AfterSki -tilaisuudessa noin kello 21 aikaan lauantaina.  Voittajien palkinnot voidaan toimittaa myös jälkikäteen, ellei voittaja pääse paikan päälle noutamaan palkintoa.